Азаров не хоче купувати зайве у "Газпрома"

П'ятниця, 26 березня 2010, 13:29

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявляє, що Україна купуватиме в Росії газу стільки, скільки буде необхідно для внутрішнього споживання.

Про це він заявив у п'ятницю на брифінгу, відповідаючи на запитання, до якого обсягу може бути збільшена закупівля газу, щоб забезпечити зниження ціни на нього, повідомляє агентство "УНІАН".

"Ми купуватимемо газу стільки, скільки нам необхідно для того, щоб були запаси газу на зиму в газосховищах, для того, щоб ми забезпечили роботу свого народного господарства, нашої економіки. Все, нам зайвий газ не потрібний. І так робить будь-який нормальний покупець, якщо йдеться про ринок", - сказав Азаров.

"Ми за те, щоб переглянути контракт (про закупівлю газу), і контракт має відповідати ринковим умовам, насамперед. І тут ми покупці - ми повинні формувати свій запит на цей товар. Звісно, ми маємо враховувати інтереси російської сторони. Тобто, мають бути передбачуваність, надійність тощо", - сказав Азаров.

Реклама:

При цьому він укотре критично оцінив контракти на постачання газу, підписані в січні 2009 року, зокрема те, що Україна взяла на себе зобов`язання купувати газ в обсягах, які перевищують потребу в газі.

"Криза була в країні, про які величезні обсяги газу можна було домовлятися", - сказав Азаров.

Як повідомлялося, 25 березня голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер під час зустрічі з Азаровим у Москві заявив, що ціна російського газу для України залежатиме також від обсягів його закупівлі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!