"Газпром" відмовився бронювати додаткові потужності України для транзиту газу

Вівторок, 29 червня 2021, 13:50
 

"Газпром" на аукціоні 29 червня знову відмовився бронювати на липень додаткову транзитну потужність України обсягом 63,7 млн кубометрів газу на добу.

Про це повідомляє Інтерфакс.

У "Газпрому" на 2021 рік діє довгострокове бронювання українських потужностей обсягом 40 млрд куб. м - це 109 млн куб. м на добу. Ще 15 млн куб. м твердих потужностей заброньовано додатково на аукціоні 21 червня - загалом 124 млн куб. м на добу. 

У червні "Газпром" прокачує через Україну в середньому по 124 млн куб. м на добу, тобто повністю вибирає заброньований обсяг. У разі, якщо аукціон потужності проходить з реалізацією у 100%, може бути організовано аукціон на переривані потужності.

Реклама:

Раніше цього року "Газпром" не бронював переривані потужності - так було з аукціонами на травень і на червень. 

Однак на липень призначено планові ремонти на головних експортних магістралях концерну: "Північний потік" (170 млн куб. м на добу) стане на щорічну профілактику з 13 до 23 липня, "Ямал-Європа" (близько 100 млн куб. м на добу) - з 6 до 10 липня.

Баланс газового ринку Європи стає дедалі більш напруженим через невластиве сезонній закономірності падіння поставок СПГ. Через планові ремонти знижуються і поставки трубопровідного газу. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: