Уряд пишається довірою інвесторів і чекає знижок

Четвер, 18 березня 2010, 13:12 -

Показники, які характеризують довіру міжнародних інвесторів до українських цінних паперів, після двох років падіння стрімко почали покращуватись.

Про це звітує прес-служба Кабінету міністрів.

За даними уряду, кредитні дефолтні свопи за українськими цінними паперами звузились більш, ніж на 350 базових пунктів.

Також у березні майже удвічі знизилися котирування єврооблігацій України: на сьогодні вони складають від 6-7,5% за різними євробондами.

Реклама:

"Інвестори зменшили ризики тривалої політичної невизначеності в країні. Оприлюдненні склад та основні напрямки політики нового уряду значно покращили імідж України та збільшили довіру з боку міжнародних фінансових кіл", - наголошується у повідомленні.

У прес-службі нагадують, що уже в перші дні діяльності нового уряду міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's підвищило суверенний рейтинг і покращило прогноз України. Покращило прогноз також агентство Fitch Ratings.

"Це в цілому означає покращення кредитоспроможності України", - наголошується у повідомленні.

У Кабміні сподіваються, що у перспективі "Україна отримуватиме зовнішнє фінансування на багато кращих умовах, розширяться коло і кількість бажаючих придбати цінні папери України".

Позитивні зміни торкнулись і внутрішнього ринку державних цінних паперів, зазначають в уряді.

Так, на останніх розміщеннях облігацій внутрішньої державної позики був зафіксований "рекордно високий рівень попиту", який становив близько 9 млрд. гривень.

Серед потенційних покупців державних цінних паперів значну активність поряд з внутрішніми покупцями виявили нерезиденти. Відсоткові ставки, запропоновані інвесторами, знизились на 5 відсоткових пунктів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: