Фондовий ринок тримає "помірний негатив"

Четвер, 4 лютого 2010, 12:24

Український фондовій ринок демонструє помірно негативну динаміку в першій половині торговельної сесії в четвер.

Про це ідеться в оперативному щоденному огляді компанії iTrader.

Індекс УБ знижується на 0,65%, торгуючись в діапазоні 1680-1685 пунктів.

Значно краще ринку почуваються акції банку "Форум", які зростають на 6,3% на тлі можливого продажу блокпакету акцій банку мажоритарному акціонеру. За чутками, ціна операції визначена в районі 11-12 грн. за акцію, що вище на 30% поточної ринкової вартості.

Реклама:

"Динаміка акцій банку "Форум" істотно підтримує індекс, у той час як основні ліквідні акції знижуються в діапазоні 0,5-1,5%. З технічної точки зору, індекс УБ залишається поблизу важливого рівня опору в діапазоні 1690-1710 пунктів, для подолання якого учасникам ринку не вистачає новинного імпульсу", - зазначає старший трейдер iTrader Володимир Волков.

Міжнародні ринки поступово знижуються в ході торгової сесії у першій половині дня.

Європейські та російські індекси знижуються на 0,7-1% на тлі негативної корпоративної звітності компанії Royal Dutch Shell за попередній квартал.

Негативу додає Міжнародне рейтингове агентство Moody's, яке заявило, що США можуть втратити найвищий рейтинг кредитоспроможності "Aaa" у випадку, якщо уряд продовжить фінансувати свої бюджетні витрати за рахунок збільшення боргів.

Також залишається невизначеною доля банківської реформи, про яку йшлося минулого тижня, і яка призвела до зниження ринку.

Поновлюються побоювання щодо фінансового становища європейських країн - Греції, Португалії та Іспанії.

Додатковий ризик для фондових ринків несе публікація великих звітів по ринку праці в США в ході сьогоднішньої і завтрашньої торгової сесії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!