Григоришин встановлює контроль над фондовими компаніями

П'ятниця, 12 лютого 2010, 20:47 -

Кіпрська компанія Energy Standard Fund Management Limited може отримати контроль над двома компаніями з управління активами, однією з торгів цінними паперами та двома реєстраторами.

Дозвіл на це вона отримала від Антимонопольного комітету, повідомляється на інтернет-сторінці цього органу.

Згідно з текстом, мова йде про київські ТОВ "КУА "Глобус Ессет Менеджмент", КУА" Сварог Ессет менеджмент", ТОВ "Фондова компанія "Меридіан", ТОВ "Об'єднаний фондовий реєстратор" та ВАТ "Український енергетичний реєстр".

Energy Standard Fund Management Limited і вказані фондові компанії входять до групи "Енергетичний стандарт" Костянтина Григоришина, при цьому КУА управляють фондами, які є великими акціонерами підприємств групи, а реєстратори ведуть їх реєстри.

Реклама:

Акціонерами зазначених фондових компаній до недавнього часу були офшори з Британських Віргінських островів і Белізу. Наприклад, "Червен Інтернешнл Лімітед", "Хесні Холдингз Лімітед", "Пармінтер Груп Інк." і "Імрадо Файненс Лтд.".

Однак за останній час кіпрська компанія Energy Standard Fund Ltd. отримала багато дозволів АМК на покупку акцій підприємств групи.

У прес-службі "Енергетичного стандарту" агентству пояснили, що дозволені комітетом угоди є технічними і викликані планами групи зробити свої активи взаємоузгодженими.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: