Тимошенко дозволила Аграрному фонду заставні закупівлі зерна

Четвер, 11 лютого 2010, 10:27 -

Кабінет міністрів дозволив Аграрному фонду в маркетинговому періоді 2009/10 року здійснювати закупівлю зерна, що передається в заставу Аграрному фонду за надану бюджетну позику у межах режиму державних заставних закупівель зерна.

Про це ідеться у постанові "Про внесення зміни до пункту 1 постанови Кабінету міністрів №146 від 26 лютого 2009 року", текст якої розміщений на сайті Кабміну.

Так, відповідно до закону "Про державну підтримку сільського господарства України" уряд дозволив Аграрному фонду здійснювати закупівлю зерна, що передається в заставу Аграрному фонду з в рамках режиму державних заставних закупівель зерна, за середньозваженими цінами, які склалися протягом останніх трьох торгових сесій на Аграрній біржі та сертифікованих нею акредитованих товарних біржах на дату ухвалення рішення про закупівлю.

Як відомо, відповідно до Порядку здійснення Аграрним фондом закупівель зерна, що передається в заставу за надану бюджетну позику в межах режиму державних заставних закупівель зерна, сільгосптоваровиробник, який має намір продати зерно, передане в заставу Аграрному фонду за надану бюджетну позику у межах режиму державних заставних закупівель зерна, подає заявку до Аграрного фонду за формою, встановленою вказаним фондом.

Реклама:

Аграрний фонд не пізніш як у триденний строк приймає рішення про закупівлю зерна.

У день прийняття Аграрним фондом рішення про закупівлю зерна укладається додатковий договір до Кредитного договору про бюджетну позику у межах режиму державних заставних закупівель зерна та проводиться розрахунок суми коштів для остаточного розрахунку з сільгосптоваровиробниками.

Після укладення додаткового договору сільгосптоваровиробник надає Аграрному фонду документи, визначені в такому договорі.

Протягом трьох днів з дня реєстрації документів приймається рішення про оплату зерна або про його повернення у разі неналежного оформлення з письмовим зазначенням причин.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: