У Надра Банку закінчується "депозитний" мораторій

Середа, 10 лютого 2010, 09:35

10 лютого в Надра Банку спливає останній день мораторію на задоволення вимог кредиторів, встановленого Національним банком України 11 лютого 2009 року і продовженого ще на 6 місяців у серпні 2009 року.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Агентство нагадує, що 23 грудня Кабінет міністрів прийняв рішення передати зобов'язання "Надра Банку" перед вкладниками-фізичними особами на загальну суму 7,2 млрд. гривень, а також активи до вже рекапіталізованого Родовід Банку.

Проте остаточного рішення щодо долі "Надра Банку" донині немає.

Реклама:

Після цього тимчасовий адміністратор "Надра Банку" Валентина Жуковська повідомила, що банк призупиняє всі виплати коштів з депозитних, карткових та поточних рахунків клієнтів-фізичних осіб за будь-якими програмами, крім зарплатних проектів.

Проте вже з 29 грудня банк відновив клієнтські платежі по ряду операцій. Зокрема, відновлено виплату соціальної допомоги і коштів з поточних і депозитних рахунків у таких випадках як: народження дитини, смерть близьких, необхідність медичного лікування, а також вкладникам старше 70 років.

Таким чином, зазначають у Надра Банку, всі заплановані на січень 2009 року виплати за рішенням Комітету будуть здійснені.

За даними НБУ, на 1 жовтня Надра Банк посідав 11-е місце за активами (25,9 млрд. гривень) із власним капіталом 500,6 млн. гривень. Кредити фізичних осіб становлять 16,5 млрд. гривень, юридичних - 8,9 млрд. гривень, резерви - 3,04 млрд. гривень, депозити фізичних осіб - 7,9 млрд. гривень, поточні рахунки - 1 млрд. гривень.

Тимчасова адміністрація введена в банк "Надра" 11 лютого, і для його рекапіталізації за рахунок держави Кабмін вимагає повної реструктуризації зовнішніх боргів установи на 870 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: