Фірташ намагається відсудити гірничорудні активи

Середа, 9 грудня 2009, 13:27

ЗАТ "Кримський титан" подало до Вищого господарського суду касацію на рішення Господарського суду Києва про арешт майна Іршанського гірничо-збагачувального комбінату та Вільногірського гірничо-металургійного комбінату.

Про касацію стало відомо 8 грудня на засіданні госпсуду Києва, де мав розглядатися позов Міністерства промислової політики про визнання закінчення терміну п'ятирічної оренди "Кримським титаном" Іршанського ГЗК і Вільногірського ГМК із зобов'язанням їх передачі в управління міністерства, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу Фонду держмайна.

У ФДМ пояснили, що 8 грудня господарський суд Києва у зв'язку з отриманою інформацією ніяких рішень не виносив, але після того як ВГСУ розгляне касацію, госпсуд продовжить роботу над справою за позовом міністерства.

У прес-службі ФДМ не змогли уточнити, коли ВГСУ буде розглядати касацію "Кримського титану".

Реклама:

Як повідомлялося, на початку вересня уряд України видав постанову, якою вирішив створити державні підприємства на базі Вільногірського ГМК і Іршанського ГЗК, а також наказав передати їх в управління Мінпромполітики.

Мінпромполітики повинно було в тижневий термін створити на їх базі держпідприємства, провести їх реєстрацію, забезпечити виробничу діяльність.

У свою чергу, в київській OstChem Ukraine, яка є великим акціонером "Кримського титану", до питання відмови держави від продовження оренди поставилися зважено, оскільки це право власника, і в компанії висловили готовність і надалі купувати для "Кримського титану" сировину.

OstChem Ukraine є частиною OstChem Holding AG, що входить в Group DF співвласника RosUkrEnergo Дмитра Фірташа.

Пізніше OstChem також повідомив, що вважає міністерство зобов'язаним відшкодувати "Кримському титану" інвестиції у ГЗК, точна сума, яка може бути заявлена до компенсації, названа не була.

Але в той же час у компанії повідомили, що інвестиції за п'ять років оренди в обидва підприємства склали понад 0,5 млрд. гривень.

Разом з тим, Мінпромполітики в пресі повідомляло, що не вважає належним відшкодовувати "Кримському титану" будь-які кошти, а пізніше також звинуватило орендаря в блокуванні роботи інвентаризаційних комісій міністерства.

"Кримський титан" у свою чергу заявив, що Мінпромполітики, ФДМ та інші органи влади порушують його права стосовно використання комбінатів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: