У Тимошенко кажуть, що пік кризи вже пройдено

П'ятниця, 4 грудня 2009, 12:27

Пік кризи вже пройдено.

Про це в інтерв'ю виданню "Профіль" сказав перший віце-прем'єр-міністр України, один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов.

"Вже чотири місяці ми маємо позитивне економічне зростання. Уряд провів успішну рекапіталізацію чотирьох великих банків, поступово повертаємо довіру вкладників до банківської системи: люди побачили, що захищені державою. Ми поступово повертаємо наші зовнішні ринки, забезпечуємо своєчасну виплату зарплат і пенсій", - сказав він.

У той же час Олександр Турчинов наголосив, що уряд міг зробити набагато більше.

Реклама:

"Кожне третє рішення Кабінету міністрів ветується президентом. Ним же координується антиурядова робота місцевих адміністрацій і Національного банку. Парламент увійшов у передвиборний ступор", - зазначив він.

"Але, як би там не було, наші антикризові заходи виявилися дієвими. Ми зупинили падіння і забезпечили тенденції стабільного зростання. Однак те, що вибори в Україні традиційно переростають в громадянський конфлікт, в бажання перемогти за будь-яку ціну, навіть ціною знищення власної країни, являє собою серйозну загрозу", - сказав перший віце-прем'єр-міністр.

Також Олександр Турчинов заявив, що популізм деяких політичних сил становить загрозу для країни.

"Візьміть, наприклад, прийнятий після парламентського протистояння закон про соціальні стандарти. Адже ні Президент, ні опозиція реально не збираються підвищувати соцстандарти. Їх завдання - дестабілізувати ситуацію", - сказав Турчинов.

"Згідно прийнятого Партією регіонів і Ющенком пакету у більшості пенсіонерів пенсія зросте на цілих 60 копійок. При цьому себе депутати не забули: парламентаріям і держчиновникам високого рангу по новому закону щомісячна пенсія підвищиться більш ніж на 900 гривень", - зазначив Турчинов.

Крім того, Олександр Турчинов наголосив, що для ефективної боротьби з епідемією грипу необхідно у стислі терміни переобладнати лікарні, купити ефективні ліки і вакцини, підвищити оплату праці лікарям.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: