МВФ допоможе Україні вчасно заплатити за газ

Четвер, 31 грудня 2009, 09:43

Міжнародний валютний фонд дав згоду на прохання уряду знизити критерії оцінки стану української економіки, які передбачені на кінець грудня.

Про це йдеться в заяві представника МВФ в Україні Макса Альєра, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна"

"30 грудня виконавча рада МВФ схвалила прохання уряду України змінити критерії оцінки показників "міжнародних мережевих резервів" (NIR), зазначених у діючій угоді stand by, і знизити на 2 млрд. дол. рівень NIR, який передбачений на кінець грудня", - наголошується в заяві.

Представник МВФ в Україні пояснює, що "це важливий крок дозволить Україні використовувати існуючі ресурси для здійснення зовнішніх виплат у потрібний термін (включаючи плату за газ) в рамках програми співробітництва України з фондом".

"Це не вимагає нових виплат з боку МВФ", - заявляє Альєр, підкреслюючи, що "місія фонду на Україні продовжує працювати протягом усіх святкових днів".

"МВФ продовжує вести переговори з формування такого бюджету України на 2010 рік, який дозволить українській економіці стати на шлях стійкого зростання і, особливо, щоб найбільш уразливі групи населення були захищені", - наголошується в заяві представника МВФ.

Крім того, угода з владою України про бюджет 2010 року, яка підкріплена широкою політичної підтримкою, створить основу для відновлення виплат за програмою МВФ для цієї країни, підкреслює Альєр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: