Тимошенко знову обіцяє повернути "Дніпроенерго" державі

Неділя, 20 грудня 2009, 11:08

Кандидат у президенти, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко знову обіцяє повернути енергогенеруючу компанію "Дніпроенерго" під контроль держави.

Про це вона сказала в ефірі телеканалу "Україна", повідомляє агентство "Українські новини".

"Щодо "Дніпроенерго" ми вже в шостий раз, по шостому колу заходимо в судах, і держава захищає "Дніпроенерго" і все робитиме для того, щоб його було повернуто державі, і ніхто нам не перешкодить це зробити", - сказала Тимошенко.

Вона підкреслила, що підприємство було незаконно виведено з-під контролю держави.

Реклама:

Як повідомлялося, у квітні Тимошенко висловила впевненість у завершенні судів щодо законності збільшення статутного фонду "Дніпроенерго" на користь держави.

В останніх зборах "Дніпроенерго" 24 березня Національна акціонерна компанія "Енергетична компанія України" брала участь із пакетом 50%+1 акція.

Акціонери "Дніпроенерго" 27 серпня 2007 року вирішили збільшити СФ на 51,086 млн. гривень до 149,186 млн. гривень.

Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку зареєструвала допемісію.

Внаслідок збільшення статутного капіталу компанія ДТЕК консолідувала 44,279% акцій "Дніпроенерго", а пакет НАК "ЕКУ" скоротився з 76,04% до 50%+1 акція.

Водночас Кабінет міністрів постановою №1010 від 19 листопада 2008 року вніс зміни до своєї постанови про створення НАК "ЕКУ", вказавши в переліку підприємств, акції яких передаються до її статутного фонду, що НАК "ЕКУ" належить 76,04% акцій "Дніпроенерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: