Григоришин пішов на зустріч "Сумихімпрому"

Четвер, 17 грудня 2009, 11:25

Сумське НВО ім. Фрунзе надасть допомогу виробнику фосфорних добрив ВАТ "Сумихімпром" в дозволі на підприємстві кризової ситуації.

Про це йдеться в прес-релізі Сумського НВО ім. Фрунзе, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Представники керівництва "Сумихімпрому" звернулися до керівництва НВО ім.Фрунзе з проханням про надання допомоги.

"Наші підприємства знаходяться в одному місті, і у важкий для всіх час кожен з нас повинен прийти на допомогу сусіда та колезі. Якщо п'ять тисяч сумчан - співробітників "Сумихімпрому" втратять роботу, нікому в місті від цього добре не стане" - цитує прес-служба голови наглядової ради Сумського НВО ім. Фрунзе Володимира Лук'яненка.

Реклама:

У ході зустрічі представники керівництва двох сумських підприємств домовилися створити спільну групу для оцінки ситуації, що на хімпідприємстві ситуації і для визначення заходів з порятунку "Сумихімпрому" на короткострокову і середньострокову перспективу.

Учасники зустрічі також домовилися про спільні зусилля з повернення заборгованості з ПДВ та пошуку джерел поповнення оборотних коштів "Сумихімпрому", які забезпечили б виплату зарплати співробітникам підприємстві й підтримку його виробничого циклу.

Крім того, фахівці НВО ім. Фрунзе нададуть "Сумихіпрому" юридичну допомогу з метою захисту прав підприємства в численних судових позовах, до яких залучений "Сумихімпром".

"Ми звернулися до колег по допомогу у важкий момент, і вдячні їм за готовність прийти на допомогу. Фахівці наших підприємств визначать план екстрених заходів щодо стабілізації фінансового стану" Сумихімпрому", для якого зараз головне - виплатити зарплату і забезпечити безперервний виробничий цикл", - наводяться в прес-релізі слова виконавчого директора "Сумихімпрому" Віри Лаврик.

Як повідомлялося, "Сумихімпром" та інші виробники фосфоровмісних добрив в 2009 році працюють в умовах насиченості імпортним продуктом внутрішнього ринку країни.

Як наслідок, заводи то відновлювали виробництво даних добрив, то припиняли.

Як відомо, 100% "Сумихімпрому", акцій якого належить державі, спеціалізується на випуску двоокису титану, сірчаної кислоти, жовтих і червоних залізоокисних пігментів, складних мінеральних добрив і коагулянту для очищення води.

НВО ім. Фрунзе входить до складу групи "Енергетичний стандарт" бізнесмена Костянтина Григоришина.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: