ПФТС поки цікавить тільки москвичів

Четвер, 10 грудня 2009, 18:55

Асоціація ПФТС до сих пір не отримала офіційну пропозицію від стратегічного інвестора, яке виходило від Московської міжбанківської валютної біржі (ММВБ).

Про це сказала президент ПФТС Ірина Заря, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"ММВБ зробила офіційну оферту на умови придбання пакета 50% +1 акція. Ціна покупки буде озвучена членам асоціації найближчими днями", - сказала вона.

За її словами, в процесі узгодження знаходиться меморандум про взаємодію з ММВБ з описом подальших проектів, стратегії і "корпоративної демократії".

"Найближчим часом цей меморандум буде розісланий учасникам асоціації", - сказала президент біржі.

Зоря підтвердила, що рада буде рекомендувати членам асоціації затвердити як стратегічного інвестора ММВБ, з якою українська біржа вже більше року здійснює досить тісне технічне співробітництво.

За її словами, інтерес до ПФТС виявляла також інша російська біржа - РТС, проте офіційної пропозиції від неї так і не надійшло.

Голова ради ПФТС Борис Тимонькін додав, що обговорювалося також питання можливого об'єднання з Українською міжбанківською валютною біржею (УМВБ).

За його словами, в ході декількох зустрічей з головою ради директорів УМВБ Петра Переверзєва останній озвучував навіть можливу суму інвестицій у розмірі 60 млн. грн.

Однак слідом за переговорами офіційної пропозиції з конкретними цифрами та стратегічними планами від УМВБ не було.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: