Fitch підтвердило рейтинг ахметівського холдингу

П'ятниця, 6 листопада 2009, 15:58 -

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) в іноземній валюті компанії DTEK Holdings Limited, холдингової компанії ДТЕК на рівні "B" з "негативним" прогнозом.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Fitch.

Згідно з повідомленням, також підтверджено короткостроковий РДЕ в іноземній валюті на рівні "B", довгостроковий РДЕ в національній валюті - "B+" з прогнозом "негативний", короткостроковий РДЕ в національній валюті - "B", національний довгостроковий рейтинг - "AA+ (ukr)"з прогнозом "стабільний" і національний довгостроковий пріоритетний незабезпечений рейтинг - "AA+ (ukr)".

Fitch відзначає, що довгостроковий РДЕ компанії в іноземній валюті стримується суверенним рейтингом України і стелею "B", що відображає трансферний ризик і ризик конвертації, які можуть виникнути у випадку валютної кризи в Україні.

Реклама:

На думку аналітиків агентства, це мало б сильний вплив на ДТЕК через структури боргу, який практично повністю номінований у доларах та євро, в той час як виручку компанія отримує переважно в гривнях.

Довгостроковий РДЕ в національній валюті і національний довгостроковий рейтинг ДТЕК знаходяться на один рівень вище відповідних суверенних рейтингів і відображають вертикально інтегрований і порівняно стабільний бізнес компанії, а також її позиції як найбільш ефективного виробника теплової енергії в Україні.

Агентство зазначає, що ризик рефінансування у ДТЕК залишається високим, оскільки на жовтень 2009 року покриття запасом ліквідності боргу з короткими строками до погашення становило лише 0,4x.

У той же час одним з згладжуючих факторів ризику для рефінансування є продемонстрована компанією протягом фінансової кризи здатність пролонгувати борг з короткими строками до погашення в банках, з якими ДТЕК має усталені взаємини.

"ДТЕК" створена в 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" і є найбільшим українським приватним енергохолдингом.

Корпорації делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

Єдиним власником товариства є кіпрська DTEK Holdings Limited.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: