Страховиків турбують власники медстраховки

Середа, 4 листопада 2009, 14:43

Страхові компанії відзначають збільшення в три-чотири рази звернень з надання медичної допомоги клієнтам компаній, що мають поліс добровільного медичного страхування (ДМС).

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

У СК "Універсальна" відзначають, що у зв'язку з епідеміологічною обстановкою в останні дні, починаючи з четверга минулого тижня, різко збільшився попит на медичне страхування.

"У четвер, п'ятницю і на сьогоднішній день кількість таких дзвінків значно збільшилася", - сказали в компанії.

При цьому підкреслили, що з даного виду страхування компанія працює в основному з корпоративними клієнтами.

Збільшення попиту на медстраховку фіксують і в СК "Кредо-Класик", яка також по цьому виду працює в основному з корпоративними клієнтами.

"Ті підприємства, які раніше намагалися зекономити на цій статті витрат, що відбувається з огляду на ситуацію, мають намір страхувати співробітників хоча б за мінімальними пакетами", - говорять в компанії.

У СТ "Іллічівське" також підтвердили збільшення кількості дзвінків з питання придбання страхових полісів ДМС.

"Інтерес до ДМС останнім часом зріс. Проте на оформлення договору та узгодження всіх його умов потрібен час, тому зараз говорити, на скільки збільшилася кількість клієнтів з цього виду, говорити ще рано, тим більше що ми працюємо в багатьох регіонах України", - відзначив представник компанії.

У той же час в СК "АСКА", "Брокбізнес", "ІНГО Україна", "Провідна" повідомили, що не спостерігають в останні дні різкого підвищення інтересу з придбання полісів ДМС.

"Спостерігається підвищена активність вже застрахованих клієнтів. Кількість звернень застрахованих збільшилася в чотири рази. Дзвонять і ті, хто ще не захворів, з проханням проінформувати: що відбувається насправді і що робити, щоб уберегтися від грипу. Але поки що не було ні одного звернення з проханням застрахувати", - сказали агентству в страховій групі "ТАС".

У зв'язку з такою кількістю звернень всі опитані страховики прогнозують збільшення виплат, але при цьому ніхто з них не планує найближчим часом підвищувати ціну на страховку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: