Нацбанк "підтримав" гривню на півмільярда доларів

Понеділок, 30 листопада 2009, 13:54

Національний банк України у листопаді витратив на підтримку гривні близько 0,5 млрд. доларів.

Про це заявив глава групи радників голови НБУ Валерій Литвицький, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

За його словами, 446 млн. доларів з цих коштів склали чисті інтервенції регулятора на міжбанківському валютному ринку.

Всього з початку 2009 року, за даними Литвицького, НБУ витратив близько 10,3 млрд. доларів (у еквіваленті) золотовалютних резервів, з них близько 8 млрд. на інтервенції на міжбанку, і близько 2 млрд. доларів - на валютні аукціони для населення.

Реклама:

"Ми досить багато витратили валюти в цьому році для того, щоб утримати курс на тому рівні, який зараз є", - сказав він.

При цьому радник голови НБУ відзначив, що на кінець року обсяг власних міжнародних резервів регулятора не повинен бути менше 15 млрд. доларів.

"Поки що у нас їх більше, ніж позикових", - сказав Литвицький, додавши, що можливість використання валютних резервів для підтримки курсу до кінця року ще є.

За офіційними даними НБУ, з початку листопада регулятор провів спеціальні аукціони для задоволення потреб фізичних осіб у валюті для погашення ними кредитів, на яких продано майже 91 млн. доларів, 2,6 млн. швейцарських франків і 0,3 млн. євро.

Як повідомлялося, на 1 листопада розмір міжнародних золотовалютних резервів НБУ становив 27,712 млрд. доларів. Всього з початку 2009 року і до кінця жовтня міжнародні резерви регулятора зменшилися на 12,1% або на 3,831 млрд. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: