Міноборони звільнить частоти під 3G

Вівторок, 17 листопада 2009, 16:03

Міністерство оборони має намір 20 листопада звільнити смугу частот, виставлену на конкурс на користування радіочастотним ресурсом під надання послуг мобільного зв'язку третього покоління (3G).

Відповідної домовленості досягли у вівторок представники оборонного відомства і комісії, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в Національній комісії регулювання зв'язку.

Як повідомлялося, уряд розпорядженням №1119 від 16 вересня 2009 року доручив НКРЗ провести конкурс з видачі ліцензій на 3G-зв'язок і затвердив порядок конверсії радіочастотного діапазону шляхом зміни частотних присвоєнь радіоелектронних засобів (РЕЗ) спецкористувачів за рахунок коштів Міністерства оборони, Міністерства транспорту та зв'язку і НКРЗ.

Цей документ фактично скасував видане попереднім складом уряду влітку 2007 року розпорядження про проведення конверсії за рахунок коштів операторів, які отримали ліцензію.

Реклама:

Розпорядження уряду передбачає виконання умов Міністерства оборони, яке вимагало на фінансування вивільнення частот 2,5 млрд. гривень

Військові отримають 941 млн. гривень протягом 2010-2011 років з коштів, виручених від продажу ліцензій і близько 1,5 млрд. гривень в 2012-2013 році в рамках поточного бюджетного фінансування.

НКРЗ оголосила конкурс на видачу ліцензій, запропонувавши операторам смугу шириною 25 МГц на 15 років зі стартовою ціною в 400 млн. гривень.

Комісія призначила дату конкурсу на 30 листопада і мала намір приймати заявки операторів, які дуже критично поставилися до умов, до 26 жовтня. Проте 20 жовтня президент за зверненням військових указом зупинив дію урядового розпорядження і звернувся до Конституційного суду з запитом про його легітимності.

Такі дії, на думку учасників ринку, повинні були привести до фактичної скасування конкурсу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!