Перший крок до 3G в селах: "Велика четвірка" профінансує тести в діапазоні 800 і 900 МГц

Середа, 8 серпня 2018, 10:20
 

Київстар, Vodafone Ukraine, Інтертелеком і lifecell готові фінансувати науково-технічну роботу для використання діапазонів 800 МГц і 900 МГц під 4G і 3G відповідно.

Про це повідомляє liga.net.

Відзначається, що чотири мобільні оператори, Київстар, Vodafone Ukraine, Інтертелеком і lifecell, написали в Національну комісію з питань регулювання зв'язку та інформатизації листи про готовність фінансування.

 

Ілюстрація вище показує, як розподілені частоти "на папері" — за ліцензіями. Як мобільні оператори або ВПС використовують ці частоти, ніхто не знає.

Реклама:

Льотні випробування потрібні, щоб після перерозподілу частот обладнання мобільних операторів і ВПС не заважало одне одному. Вони покажуть, хто і які частоти використовує в діапазоні 900 МГц, а також наскільки сумісні радіоелектронні засоби ВПС і радіоелектронні засоби технологій 3G/4G. 

За попередніми оцінками, великій четвірці доведеться заплатити за них 5,5 млн гривень за так звані обльоти. Вони будуть проведені у кількох аеропортах.

Детальніше про тести і можливості появи покриття читайте у статті: 3G в селах і на автодорогах: чому мобільні оператори гальмують запуск

Экономическая правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: