МВФ виключив повторну рецесію в США

П'ятниця, 13 листопада 2009, 14:50

Директор-розпорядник МВФ Домінік Стросс-кан виключив варіант повторної рецесії в США навіть після того, як основна частина пакета стимулювання економіки буде вичерпана.

Про це повідомляє агентство "УНІАН" з посиланням на AFP.

"Деякий ризик існує, але я не вірю, що це знову відбудеться", - заявив він на саміті міністрів фінансів країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону в Сінгапурі.

Він додав, що вся світова економіка зараз знаходиться на "поворотній точці". Економічне зростання в світі в 2010-2011 роках, за словами Стросс-кана, буде нижче, ніж у докризові часи.

Реклама:

Найцікавіше, що всього лише місяць тому Стросс-кан допустив можливість "подвійної рецесії", хоча й обмовився, що це не основний прогнозний сценарій.

Економіка США почала скорочуватися з третього кварталу 2008 року через глобальну фінансову кризу, що привела до різкого зниження обсягів кредитування.

Падіння ВВП США в четвертому кварталі 2008 року стало рекордним за останні 50 років. У третьому кварталі 2009 року американська економіка зуміла вийти з рецесії.

Для боротьби з кризою в реальному секторі адміністрація і Конгрес США прийняли програму економічного стимулювання загальним обсягом у 787 мільярдів доларів. У 2009 році буде витрачена близько чверті від усієї суми, а основні витрати очікуються наступного року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: