Держава продає партнерство з Siemens

П'ятниця, 2 жовтня 2009, 09:41

Фонд держмайна має намір продати державні 19% акцій українсько-російсько-німецької телекомунікаційної компанії "МКМ Телеком".

Фонд держмайна оцінив держчастку компанії в 16,095 млн. гривень, пише газета "Дело".

Представники Фонду відзначають, що з урахуванням того, що компанія є спільним підприємством, першочергове право на викуп держчастки мають його співзасновники.

Як кажуть у прес-службі ФДМ, акціонерам вже були розіслані листи з пропозицією викупити частку держави.

Реклама:

Свою відповідь власники повинні дати до 8 жовтня. У разі якщо співзасновники відмовляться від викупу, ФДМ виставить пакет на відкритий аукціон.

Можливість викупу держчастки мажоритарним акціонером виглядає вельми малоймовірною з урахуванням змін, що відбулися кілька років тому, коли Siemens AG відмовився від телекомунікаційного напрямку, передавши його "під крило" фінської Nokia, зазначає видання.

Як відомо, 19 червня 2006 року компанії оголосили про злиття своїх підрозділів, що відповідають за телекомунікаційне обладнання.

"Сьогодні ми маємо опосередкований стосунок до "МКМ Телеком", оскільки Siemens AG вже не займається телекомунікаційним бізнесом", - підтвердила виданню директор департаменту корпоративних комунікацій "Сіменс-Україна" Тетяна Чубенко.

Найбільш реальним кандидатом на викуп держчастки компанії є "Меридіан" ім. Корольова.

Серед власників заводу - структури, афілійовані з компанією "Тект", яка спеціалізується на злитті і поглинання компаній.

"МКМ Телеком" спеціалізується на будівництві мереж операторів зв'язку, мереж передачі даних, систем IP-телефонії, проектування, монтажу та наладки комутаційного обладнання і транспорту. Сьогодні основний бізнес компанії полягає в постачаннях комутаторів для мереж операторів фіксованого зв'язку.

Сьогодні найбільшим акціонером "МКМ Телеком" є Siemens AG, якій належить 66,3% акцій компанії. 3,61% акцій у столичного заводу "Меридіан" ім. Корольова, у російських ЦНДІЗ і "Телеком" - по 5,27%. Інші акції - у ФДМ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: