Савченко пропонує збільшити бюджетний дефіцит

Понеділок, 21 вересня 2009, 10:29

Бюджетний дефіцит України в 2009 році доцільно підвищити до 10% валового внутрішнього продукту (ВВП), для розширення державних інвестицій в економіку.

Про це в інтерв'ю тижневику "Контракти" заявив екс-заступник голови НБУ Олександр Савченко.

"Дефіцит бюджету в Україні має бути 10%, а не 6%, як ми плануємо. В абсолютному вираженні 10% - приблизно 100 млрд. гривень. І не слід боятися цієї суми. Можна освоїти навіть 100 млрд. гривень емісії без розкручування інфляції і девальвації, якщо гроші будуть інвестуватися через адекватні інструменти і на ефективні проекти", - сказав він.

Як повідомлялося, раніше Міжнародний валютний фонд з посиланням на матеріали другого перегляду програми співробітництва з Україною інформував, що влада країни має намір знизити дефіцит держбюджету в 2010 році з 6,5% ВВП до 4% ВВП, або 42,1 млрд. гривень, завдяки скороченню субсидій через збільшення цін на газ для населення і теплокомуненерго та проведення податкової і пенсійних реформ.

Реклама:

При цьому в 2009 році дефіцит держбюджету України, згідно з домовленостями з МВФ, буде утриманий у межах 6% ВВП, або 55 млрд. гривень, а з урахуванням дефіциту "Нафтогазу України" - 8,6% ВВП, або 79,1 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!