У "Київміськбуді" кажуть, що їх не так зрозуміли

П'ятниця, 7 серпня 2009, 10:30

АТ ХК "Київміськбуд" позитивно оцінює рішення уряду про викуп недобудов для подальшої передачі їх пільговикам.

Про це заявив президент холдингу Петро Шилюк, коментуючи розповсюджену у ЗМІ інформацію про нібито висловлену ним 6 серпня думку щодо неефективності та безперспективності цієї програми через занижені ціни викупу.

"Категорично заперечую проти цього факту, бо не давав жодних коментарів з цього приводу жодному із засобів масової інформації", - сказав він.

За словами Шилюка, "Київміськбуд" не може не радіти з того факту, що вперше за останні роки урядом зроблені конкретні кроки щодо державного фінансування будівництва житла для черговиків квартирної черги.

Реклама:

"Безумовним є той факт, що державна підтримка, яка буде надана забудовникам для завершення будівництва незавершених об'єктів сприятиме подоланню наслідків фінансово-економічної кризи в будівництві. Як член Антикризової Ради з питань подолання кризових явищ в будівельній галузі, яка створена і працює під головуванням прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, вважаю, що рішення, яке прийнято напередодні Дня будівельника, є важливим етапним кроком на шляху подолання кризи в будівництві", - наголосив він.

Шилюк припускає, що "підставою, яка спотворила вихід інформації, є сум, висловлений деякими повноважними представниками компанії з приводу того, що "Київміськбуд", через об'єктивні причини, не має змоги одразу включитися в реалізацію започаткованої урядом програми. За його словами, компанія має вільні квартири у недобудовах, які, по-перше, знаходяться у значно нижчому ступеню будівельної готовності, а по-друге - навантаження на їх спорудження у вигляді відрахувань на розвиток соціальної сфери та будівництва інженерних комунікацій значно здорожують вартість будівництва".

"Про це дійсно під час прес-туру по об'єктах будівництва холдингу в Києві 6 серпня 2009 року говорив прес-секретар компанії, але викладене не дає жодних підстав тлумачити виказану думку в тій інтерпретації, як це було зроблено", - наголошує президент "Київміськбуда".

Як повідомлялося, 5 серпня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко повідомила, що уряд прийме перше рішення про викуп недобудованих об'єктів житлового будівництва на загальну суму 73,5 млн. гривень для подальшої їх передачі пільговикам.

За її словами, уряд затвердив список з 17 об'єктів у 10 регіонах (Запорізькій, Чернігівській, Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській та Харківській областях), не уточнивши при цьому, про які суми йдеться.

Діапазон цін у залежності від регіону складе від 2,5 до 4,2 тис. гривень за квадратний метр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: