Трубу в обхід України почнуть будувати у листопаді

П'ятниця, 7 серпня 2009, 08:44

Будівництво газопроводу "Південний потік" розпочнеться практично відразу після того, як Туреччина дасть всі дозволи на будівництво.

Про це заявив російський віце-прем'єр Ігор Сечін за підсумками переговорів прем'єр-міністрів Росії та Туреччини Володимира Путіна і Реджепа Тайип Ердогана, передає телеканал "Вести".

За його словами, турецька сторона запевнила російських переговірників в тому, що всі необхідні дозволи з боку турецького уряду будуть готові до 1 листопада 2010 року.

"Якщо всі дозволи видані, чого тянути? Десь у цих межах і почнеться будівництво" - додав він.

Реклама:

Коментуючи рішення про спільну реалізацію проекту будівництва нафтопроводу "Самсун-Джейхан", Сечін відмовився визнавати, що це поступка в обмін на схвалення Туреччиною планів щодо будівництва "Південного потоку".

"Не думаю, що треба говорити про поступки: якщо є економічний ефект, то це бізнес, а не поступка", - сказав російський віце-прем'єр.

Як відомо, 6 серпня прем'єр-міністри Росії і Туреччини Володимир Путін і Реджеп Ердоган підписали протокол про співробітництво у газовій сфері, за яким турецька сторона надасть РФ дозвіл на проведення досліджень по проекту газопроводу "Південний потік" у своїх територіальних водах, а також дасть попередню згоду на будівництво магістралі.

Газопровід "Південний потік", завдання якого - забезпечити транзит газу в обхід України, має пройти від чорноморського узбережжя Росії до Болгарії чи Румунії, а потім продовжитися до півдня Італії та Австрії.

Потужність нової газопровідної системи планується в обсязі 63 млрд. кубометрів у рік.

Вартість морської ділянки та сухопутних відводів на території європейських країн - близько 8,6 млрд. євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: