Тігіпко сумнівається, що НБУ дасть 9,8 мільярдів гривень на Євро-2012

Середа, 5 серпня 2009, 17:49

Колишній радник прем'єр-міністра, екс-голова Національного банку Сергій Тігіпко прогнозує невиділення Національним банком України 9,8 млрд. гривень на чемпіонат "Євро-2012" через збитки банку.

Про це він заявив у середу в Житомирі, повідомляє агентство "Українські новини".

"10 мільярдів немає, прибутку в бюджеті не буде. Вони ділять шкуру неубитого ведмедя з однієї простої причини: Нацбанк видав величезну суму на рефінансування. Рефінансування віддане банкам, які зараз є банкрутами. За правилами Національного банку, під це рефінансування він повинен сформувати резерви. Якщо він буде формувати резерви, то повинен це робити з прибутку", - сказав він.

Тігіпко також уточнив, що 10 млрд. гривень прибутку Нацбанк мати не буде, оскільки таку суму він видав тільки банку "Надра".

Реклама:

"10 мільярдів - це не прибуток, це резерви Національного банку", - сказав він.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко упевнена, що Верховна рада подолає вето, яке президент Віктор Ющенко застосував до закону про перерахування Національним банком 9,8 млрд. гривень у державний бюджет на підготовку об'єктів до проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

На початку серпня керівник головної служби Секретаріату з соціально-економічного розвитку Роман Жуковський заявив, що Секретаріат президента допускає збиткову роботу Національного банку в 2009 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: