Українські меткомпанії можуть заробити на Чорнобилі

Понеділок, 31 серпня 2009, 19:14

Українські меткомпанії візьмуть участь у тендері на спорудження нового безпечного укриття над четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.

Про це повідомив міністр з питань надзвичайних ситуацій України Володимир Шандра на прес-конференції в понеділок, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"МНС наполягало, наполягав і замовник, і ми все-таки включили до списку учасників тендеру українські підприємства", - сказав Шандра.

Він додав, що вже відбувся технічний аудит, і можна говорити про те, що відомі українські товаровиробники допущені до тендеру.

"Приблизна сума тендеру - близько 120 млн. грн., і ми далі будемо працювати над тим, щоб все-таки українські виробники були задіяні в реалізації проекту будівництва нового безпечного конфайнмента", - додав міністр.

Реклама:

Він також нагадав, що раніше йшлося про те, що для участі в тендері підприємства повинні виробляти метал дуже високої якості.

"Однак нам вдалося переконати, що все-таки метал в Україні виробляється такої якості, що забезпечить надійність металоконструкції об'єкта укриття", - пояснив голова МНС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: