Тимошенко вирішила позичити на японські молоковози утричі менше

Понеділок, 10 серпня 2009, 14:50

Розмір кредиту, який може залучити під державні гарантії у Японського банку міжнародного співробітництва JBIC НАК "Украгролізинг" на реалізацію інвестиційного проекту з впровадження ресурсозберігаючих технологій, технічних засобів і устаткування для заготівлі, зберігання та переробки молока, зменшений з 300 млн. до 100 млн. доларів.

Відповідні поправки в постанову №646 від 17 червня Кабінет міністрів вніс постановою №838 від 5 серпня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з ним, уряд також дозволив "Украгролізингу" 15-відсоткову передоплату за техніку та обладнання, що купуються в рамках проекту, за рахунок кредиту Укрексімбанку, а також надав відстрочку від сплати податків і зборів при їх імпорті на 10 років.

Відповідні пільги Кабінет міністрів надав також і по другому проекту, який "Украгролізинг" може здійснити за рахунок залучених під держгарантії кредиту JBIC на суму до 300 млн. доларів.

Реклама:

Ідеться про закупівлю техніки і устаткування для прийому та зберігання сільськогосподарської продукції.

Як повідомлялося, НАК "Украгролізинг" визначено відповідальним виконавцем зазначених інвестпроектів, у яких постачальниками повинні виступити японські компанії Marubeni corporation і Sojitz.

Фінансовим агентом Кабінету міністрів по супроводу кредиту визначено державний Укрексімбанк, який діє на підставі агентської угоди з Міністерством фінансів.

Пізніше Кабмін схвалив аналогічні проекти залучення кредитів "Украгролізинг" під держгарантії по 300 млн. доларів кожен у Канадського експортного агентства EDC. У цьому випадку постачальниками повинні виступити канадські SNC-Lavalin International Inc. і West International Ltd.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: