Митниця обійдеться без "13 відсотків"

Четвер, 30 липня 2009, 09:59

Державна митна служба повідомила, що 13-відсоткова надбавка до ввізного мита на товари некритичних імпорту, крім автомобілів і холодильників, стягуватися не буде.

Це пов'язано з роз'ясненнями Мінекономіки та Міністерства юстиції щодо адміністрування 13-відсоткової надбавки до діючих ставок ввізного мита при митному оформленні, отриманими у середу, пише газета "Комерсант-Україна".

У Кабміні вважають, що своїм рішенням від 23 червня Конституційний суд (КС) не скасовував урядову постанову №230, якою з березня була встановлена надбавка до ввізних мит на автомобілі та холодильники і скасовано на іншу групу товарів некритичних імпорту.

Як відомо, у червні КС визнав незаконним рішення Верховної ради делегувати Кабміну повноваження з регулювання ввізних ставок.

Реклама:

Оскільки зазначена постанова не була предметом розгляду КС, вона "дійсна і підлягає виконанню", йдеться у роз'ясненні уряду.

Співрозмовник видання у центральному апараті митної служби заявив, що "митниця, як і раніше, буде застосовувати надбавку тільки до митка на автомобілі та холодильники", і уточнив, що, поки митниця чекала роз'яснень Кабміну, постанова Кабміну діяла.

Як повідомлялося, ухвалений Верховною радою Закон "Про внесення змін до деяких законів України метою поліпшення стану платіжного балансу України в зв'язку зі світовою фінансовою кризою" припускає введення 13% тимчасової цільової надбавки до імпортної мито на ряд продуктів харчування, одяг, взуття, холодильники і плити, а також легкові, вантажні автомобілі і автобуси.

Проте, 18 березня Кабінет міністрів оголосив про рішення скасувати 13% надбавку до мито на імпорт на весь ряд товарів, крім автомобілів і холодильного обладнання. Відповідне розпорядження вступило в силу 25 березня.

24 червня Конституційний Суд визнав незаконним рішення Кабміну про скасування введення 13-відсоткового ввізного мита на всі імпортні товари, крім авто і холодильників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!