"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нефьодов заявив, що збільшився офіційний імпорт контрабандо-ризикових категорій товарів

Субота, 25 квітня 2020, 10:58
 

Екс-голова Митниці Максим Нефьодов заявив, що за результатами першого кварталу відбулось зростання офіційного імпорту серед контрабандо-ризикових категорій товарів.

Про це він розповів у інтерв'ю Ліга.Фінанси

"Результати першого кварталу, якими я особисто пишаюся – абсолютно усі контрабандо-ризикові категорії товарів продемонстрували шалене зростання. Ми побачили ріст офіційного імпорту всіх без винятку груп, у яких ,власне, зосереджена контрабанда", - заявив Нефьодов. 

За його словами, серед таких товарів: мобільні телефони, одяг, взуття, побутова техніка, медицина. Він зазначив, що незважаючи на те, що в березні вже був карантин, легальний імпорт мобільних телефонів виріс на 71%, одягу – на 43%. 

Реклама:

"Або ми маємо вірити, що українці за цей квартал стали багатшими і стали купувати більше техніки та одягу, або, що більш вірогідно, величезна частина сірих та чорних потоків була вперше показана у легальному товарообігу. Напевно, це також зіграло свою роль у нашому звільненні", - резюмував екс-голова Митниці. 

Нагадуємо:

24 квітня уряд звільнив голову Державної податкової служби Сергія Верланова та голову Митної служби Максима Нефьодова. 

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що обов’язки голови Митниці тимчасово виконуватиме Ігор Муратов, а голови Податкової - Михайло Тітарчук.

Нефьодов став керівником Митної служби в липні.

Читайте також: Встигнути за 30 секунд: як і чому звільнили Нефьодова та Верланова і до чого тут Цушко

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!