У Мінфіні обіцяють: "Нафтогаз" буде виконувати всі свої зобов'язання в строк

Середа, 29 липня 2009, 17:50

Питання про доцільність реструктуризації зовнішнього боргу НАК "Нафтогаз України" знаходиться на стадії вивчення.

Про це заявив заступник міністра фінансів Андрій Кравець в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Зараз ще рано говорити про проведення будь-якої реструктуризації, це питання знаходиться тільки у стадії вивчення", - сказав він.

За словами Кравця, виконуючий обов'язки міністра фінансів Ігор Уманський вже заявив про можливості реструктуризації зовнішнього боргу компанії за погодженням з урядом.

Реклама:

Заступник міністра підкреслив, що в питаннях, пов'язаних з можливою реструктуризацією зовнішнього боргу "Нафтогаз України", уряд буде брати безпосередню участь.

"Я б хотів відзначити, що НАК "Нафтогаз України" є компанією, яка формує більшу частину потоків у державний бюджет, як платник податків. І він дійсно робить дуже великий внесок у формування доходної частини бюджету", - сказав Кравець.

Заступник міністра фінансів зазначив, що і міністерство, і уряд надзвичайно уважно ставляться до ситуації, в якій знаходиться "Нафтогаз України", і активно її відстежують. За його словами, за будь-яких обставин уряд завжди буде підтримувати НАК.

Відповідаючи на запитання про те, чи може ситуація, в якій опинився НАК, вплинути на загальну ситуацію з державним бюджетом і привести до можливості дефолту країни, Кравеець сказав: "Ми абсолютно виключаємо якісь можливості дефолту".

Він нагадав також про те, що МВФ прийняв рішення про надання Україні третього траншу кредиту в розмірі 3,3 млрд. доларів. За словами заступника міністра, ці гроші найближчим часом надійдуть в Україну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!