УКРАЇНА ОТРИМАЛА ТРЕТІЙ ТРАНШ ВІД МВФ

Середа, 29 липня 2009, 08:50

Рада директорів Міжнародного валютного фонду завершила другий перегляд програми співробітництва з Україною і схвалила виділення третього траншу кредиту на суму близько 3,3 млрд. доларів.

Про це йдеться у прес-релізі фонду, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Загальна сума виділених Україні на даний момент траншів за програмою stand-by склала 10,9 млрд. доларів.

Із завершенням другого перегляду рада директорів МВФ схвалила поправки до критеріїв виконання програми Україною в частині дефіциту державного бюджету країни у відповідь на розширення прогнозного значення дефіциту держбюджету за рахунок включення дефіциту "Нафтогазу".

Реклама:

Як відомо, МВФ затвердив кредитну програму stand-by для України загальним обсягом 16,4 млрд. доларів у листопаді минулого року.

Четвертий транш у розмірі близько 3,84 млрд. доларів буде виділений Україні у випадку успішного завершення третього перегляду програми у листопаді 2009 року.

Щоб одержати четвертий транш Україні необхідно буде прийняти поправки до закону "Про відновлення платоспроможності боржника або оголошення його банкрутом", які б полегшили можливості досудової санації та знизили рівень надмірних зобов'язань.

Крім того, з кінця вересня має бути розпочата публікація детальної інформації про банки, зокрема, якість активів і зобов'язань, власників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!