Мінфін створив комісію з відбору дилерів на ринку ОВДП

Вівторок, 28 липня 2009, 18:57 -

Заступник міністра фінансів Андрій Кравець очолив комісію з відбору та оцінки функціонування первинних дилерів на ринку облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП).

Згідно з наказом Мінфіну від 21 липня, оприлюдненому у вівторок, до складу комісії також входять три члена та секретар, троє з яких є працівниками департаменту державного боргу міністерства. 

Мінфін також затвердив приблизний договір про співпрацю на ринку державних цінних паперів, відповідно до якого дилер бере на себе зобов'язання щоденно котирувати на фондових біржах, подавати конкурентні заявки на купівлю при їх розміщенні і забезпечувати купівлю ОВДП в обсязі не менше 3% загального обсягу їх розміщення на протязі півріччя.

У свою чергу, Мінфін зобов'язується задовольняти при проведенні розміщення ОВДП виключно заявки дилерів з моменту укладення договорів про співробітництво з шістьма первинними дилерами та враховувати їхні пропозиції при складанні графіків розміщень.

Реклама:

Як повідомлялося, наказом від 10 червня Мінфін вже затвердив порядок відбору та функціонування первинних дилерів.

Відповідно до нього, перший такий відбір має пройти до 10 серпня. Якщо за його підсумками буде відібрано менше шести дилерів, подальший відбір буде проходити щомісяця, після досягнення 6 дилерів - щоквартально, 12 - разів на півроку.

При цьому отримати статус первинного дилера можуть лише банки, загальний обсяг торгівлі яких облігаціями держпозики перевищив 1 млрд. грн.

Держбюджет передбачає продаж ОВДП у поточному році на 26 млрд. грн. (без обліку випуску держоблігацій в рамках схем капіталізації державних та інших комерційних банків). З початку року Мінфін отримав від їхнього розміщення 10,02 млрд. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: