Тимошенко дозволила купувати зерно на несертифікованих складах

Четвер, 23 липня 2009, 19:27

Кабінет міністрів дозволив Аграрному фонду закуповувати зерно на несертифікованих складах.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на прес-конференції після виїзного засідання Кабінету міністрів у Дніпропетровській області, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми прийняли рішення, яке дозволяє Аграрному фонду закуповувати зерно на несертифікованих складах", - сказала вона.

Крім того, Тимошенко заявила, що Державна податкова адміністрація буде повертати податок на додану вартість (ПДВ) тільки тим експортерам, які зможуть підтвердити закупівлю зерна в аграріїв за цінами не нижче, ніж мінімально встановлені Кабінетом міністрів.

Реклама:

"Ми прийняли рішення, згідно з яким ДПА буде повертати ПДВ тільки тим експортерам, які зможуть надати довідку про те, що вони купили зерно не нижче мінімальних цін", - зазначила вона.

Також Тимошенко повідомила, що уряд має намір звернутися до Антимонопольного комітету з проханням перевірити обгрунтованість цін на послуги недержавних елеваторів.

"Ми будемо звертатися до Антимонопольного комітету, щоб поставити на місце тих власників, які завищили ціну (на послуги елеваторів)", - сказала вона.

Прем'єр зазначила, що сьогодні вартість зберігання зерна на державних елеваторах в середньому на 30-40% нижча, ніж на інших.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: