НКРЕ не підписувала документи про подорожчання газу?

Четвер, 23 липня 2009, 14:59

Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) спростовує інформацію про прийняття комісією рішення підвищити на 20% з 1 вересня тарифи на природний газ для населення й з 1 жовтня - для підприємств комунальної теплоенергетики.

Про заявив начальник відділу зв'язків із громадськістю й міжнародної координації НКРЕ Іван Слободянюк, повідомляє агентство "Українські новини".

"Комісія таких документів не приймала", - сказав він, коментуючи поширену раніше в ЗМІ інформацію, згідно з якою тарифи для населення й ТКЕ мають збільшитися на 20% з вересня й жовтня відповідно.

У свою чергу начальник управління ціновий і тарифної політики нафтогазового комплексу НКРЕ Володимир Семенець відмовився від коментарів.

Реклама:

Як повідомлялося, НКРЕ вивчає можливість підвищення цін на природний газ для населення на 20% з вересня, а також підвищення цін на газ на 20% для підприємств комунальної теплоенергетики з жовтня.

У плані заходів на 2009 рік із стабілізації фінансового стану "Нафтогазу України", затвердженому розпорядженням №795 від 10 червня, Кабінет Міністрів рекомендував НКРЕ переглянути з 1 жовтня ціни на газ для населення з метою приведення їх до економічно обґрунтованого рівня, що включає в повному обсязі інвестиційну складову для збільшення видобутку газу в Україні.

Аналогічна рекомендація також надана Міністерству палива й енергетики, Міністерству економіки, Міністерству фінансів й "Нафтогазу".

Крім того, Кабмін доручив у плині липня-серпня розробити план заходів щодо поступового переходу до економічно обґрунтованих цін на газу для всіх категорій споживачів.

Уряд у проекті меморандуму з Міжнародним валютним фондом зобов'язався до кінця 2009 року збільшити ціни на газ для населення й підприємств комунальної теплоенергетики на 20%, а з 2010 - увести щоквартальне коригування цін для цих категорій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: