Київ виділив 4,2 мільйона гривень на підготовку до зими

Понеділок, 20 липня 2009, 14:43

Київська міська державна адміністрація (КМДА) виділила 4,174 млн. гривень на підготовку міського господарства до осінньо-зимового сезону 2009-2010 років.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" з посиланням на відповідне розпорядження КМДА.

3 млн. гривень із цієї суми будуть витрачені на підготовку лікувально-профілактичних установ, які фінансуються з міськбюджету, 0,034 млн. гривень - установ освіти і науки, 1,14 млн. гривень - установ культури.

Кошти міськбюджету на підготовку до зими житлофонду цим розпорядженням не передбачені.

Реклама:

Енергопостачальні компанії "Київенерго", "Дартеплоцентраль" і водопостачальна "Київводоканал" повинні готувати своє обладнання до зими за власний рахунок, створивши необхідний запас резервного палива - мазуту й вугілля, і реагентів для очищення води.

При цьому "Київенерго" й "Дартеплоцентраль" повинні поліпшити своє обладнання, у тому числі за рахунок 18,324 млн. гривень й 2,624 млн. гривень відповідно, які залишаються в їхньому розпорядженні внаслідок отримання пільг на оплату за землю.

Київміськадміністрація поставила за обов'язок своїм підрозділам, районні адміністрації, "Київенерго", "Дартеплоцентраль", а також підприємства й організації підготувати міське господарство до зими до жовтня.

Особлива увага буде приділятися стану дахів, фасадів, інженерним мережам й електрощитовим будинків, теплопунктам й утепленню під'їздів.

Із цією метою Київміськадміністрація створила оперативний штаб, який очолив перший заступник голови адміністрації Анатолій Голубченко.

Крім того, міськадміністрація доручила райдержадміністраціям створити районні штаби, які у свою чергу повинні попередити керівництво підприємств, що у разі їхньої заборгованості за спожиті теплову й електроенергію, газ і воду їхні об'єкти не будуть підключатися до діючих систем енергопостачання.

Можливий також варіант відключення підприємств-боржників від систем тепло-, електро- і газопостачання, водопроводу й каналізації за борги.

Як повідомлялося, на підготовку міського господарства до осінньо-зимового сезону 2008-2009 років КМДА виділила 79,78 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: