Аграрний фонд почав закуповувати зерно

Четвер, 16 липня 2009, 11:22

Аграрний фонд України розпочинає не пов'язану з державним ціновим регулюванням закупівлю продовольчого зерна врожаю 2009 року в державний продовольчий резерв на Аграрній біржі за спотовими контрактами.

Про це йдеться в оголошенні фонду в урядовій газеті "Урядовий кур'єр" в середу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Закупівлю буде здійснюватися за середньозваженими цінами, які склалися протягом трьох останніх торгових сесій на Аграрній біржі.

У повідомленні уточнюється, що мова йде про пшеницю групи "А" 2-3 класу, групи "Б" 4 класу та жита, 1,2 і 3 класів.

Аграрний фонд повинен закупити з урожаю 2009 року 889 тис. тонн продовольчого зерна в державний продовольчий резерв. З 1 липня поточного року фонд вже розпочав заставні закупівлі зерна.

Аграрний фонд в 2008-2009 маркетинговому році здійснив операції приблизно з 3 млн. тонн зерна. Зокрема, він закупив за прямими контрактами 1,2 млн. тонн зерна, стільки ж зерна прийняв у заставу, а також придбав по форварду 640 тис. тонн пшениці 3 та 4 класів.

На цей час на рахунках Аграрного фонду налічується 430 млн. грн. При цьому очікується надходження ще 390 млн. грн. за рахунок продажу зерна та цукру.

Мінагрополітики розраховує, що за рахунок цього фонду вдасться акумулювати близько 1,2-1,3 млрд. грн. на закупівлю зерна нового врожаю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: