Укрексімбанк вирвався на зовнішній борговий ринок

Четвер, 16 липня 2009, 10:16

Укрексімбанк першим серед банків залучив в нинішньому році синдикований кредит від іноземних банків на 84,5 млн. дол.

Успіх отримання позики експерти пояснюють державною підтримкою установи, пише видання "Комерсант-Україна".

Банкіри вважають, що в цьому році може бути ще кілька синдикованих угод, але залучити синдикати навіть за високої вартості зможуть тільки найбільші гравці.

Укрексімбанк оголосив про залучення складного кредиту на загальну суму 134,5 млн. дол.

"Кредит складається з кредиту A на суму 50 млн. дол. терміном на два роки, наданого Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), і кредиту В в розмірі 84,5 млн. дол. терміном на 364 дні, наданого комерційними банками", - повідомила прес-служба банку.

В повідомленні зазначається, що це перша трансакція українського банку на ринку з початку кризи, що говорить про повернення довіри до першої десятки банківського сектору України з боку міжнародних інвесторів.

Реклама:

Банк не розголошує прибутковість позики і на які цілі його залучено.

Лід-менеджером синдикату виступив Standard Bank, а сам кредит, крім нього, надали Calyon, Citi Bank NA (London Branch), Unicredit Bank Austria AG та Bayerische Hypo-und Vereinsbank AG.

Розмір позики ідентичний сумі, раніше заявленої ЄБРР, хоча в кредиті не став брати участь німецький Deutche Pfandbriefbank AG з групи Hypo Real Estate.

За даними Асоціації українських банків, на 1 червня Укрексімбанк займав третє місце за активами (54,71 млрд. грн.) і капіталу (9,11 млрд. грн.). Його власником є Кабінет міністрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: