Україна сприятиме корейським інвесторам

Четвер, 16 липня 2009, 09:39

Після закінчення офіційного візиту прем'єр-міністра Юлії Тимошенко до республіки Корея в українському уряді буде створена спеціальна група сприяння корейським інвесторам, роботу якої очолить віце-прем'єр-міністр Григорій Немиря.

Про це Тимошенко заявила, відкриваючи робочий ланч з представниками провідних ділових кіл Кореї.

"Ми створимо спеціальні механізми співпраці. При українському уряді діятиме спеціальна група, яка буде займатися тим, щоб просувати ваші інвестиції в ті галузі, в яких ви хочете співпрацювати з Україною", - зазначила вона.

Реклама:

Прем'єр-міністр повідомила, що уряд розраховує на співпрацю у сфері енергетики, зокрема, виробленні та транспортуванні енергії, впровадженні енергозберігаючих технологій, залученні відновлювальних джерел енергії, видобутку нафти і газу, а також розвитку інфраструктури та логістики в аграрному секторі.

Тимошенко вважає, що її візит до Кореї розпочне масштабний процес притоку корейських інвестицій в економіку України. Про це вона заявила, відкриваючи зустріч з керівництвом індустріально-промислових груп Кореї.

"Уряд буде сприяти тому, щоб компанії Південної Кореї почувалися комфортно, мали можливість виконувати інвестиційні програми, і щоб усі  зелені шляхи для ведення бізнесу були відкриті", - зазначила прем'єр.

У свою чергу, керівники корейських корпорацій висловили зацікавленість у реалізації в Україні інфраструктурних проектів - будівництві портів, залізниць;  у розробці українських покладів урану; отриманні української сталі. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!