Депутати посприяли підприємницькій діяльності голосами

Четвер, 25 червня 2009, 20:06 -

Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо сприяння підприємницької діяльності", істотно зменшується статутний капітал товариств з обмеженою відповідальністю (ТОВ) та кількість перевірок суб'єктів підприємництва.

Про це повідомляється на сайті парламенту.

За даний закону в другому читанні і в цілому в четвер проголосували 319 народних депутатів з 439.

Законом визначено, що у товаристві з обмеженою відповідальністю створюється статутний капітал, розмір якого повинен становити не менше суми еквівалентної однієї мінімальної заробітної плати, встановленої на момент створення ТОВ.

Реклама:

Закон передбачає введення мораторію до 1 січня 2011 року на проведення перевірок суб'єктів малого підприємництва (СМП) органами державної влади та органами місцевого самоврядування.

Перевірки триватимуть на СМП, чия господарська діяльність віднесена до високого ступеня ризику. Будуть прдолжаться планові і позапланові податкові перевірки, перевірки Пенсійного фонду суб'єктів господарювання з високою або середньої ступенем ризику, позапланові перевірки за скаргами споживачів в органи захисту прав споживачів.

Крім того, мораторій поширюється і на збільшення орендної плати за договором оренди держмайна, укладеним Фондом держмайна, його регіональними відділеннями і представництвами з суб'єктами малого підприємництва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: