Рада врегулює порядок фінансового оздоровлення банків

Четвер, 25 червня 2009, 17:56

Верховна Рада має намір урегулювати порядок фінансового оздоровлення банків.

За прийняття в першому читанні відповідного законопроекту №4630, розробленого Кабінетом міністрів, проголосувало 237 депутатів за необхідних 226, повідомляє агентство "Українські новини".

"Положення законопроекту стосуються, зокрема, спрощеного порядку реорганізації банків, передачі їхніх активів і пасивів, зменшення статутного капіталу банку при виконанні плану фінансового оздоровлення в рамках процедури тимчасової адміністрації", - сказано в пояснювальній записці до законопроекту.

Документ передбачає, що тимчасовий адміністратор банку може з метою капіталізації банку за участю держави за узгодженням із НБУ приймати рішення про збільшення або зменшення статутного капіталу банку.

Реклама:

Законопроект установлює особливий порядок зменшення статутного фонду банку у разі, якщо розмір його капіталу менше статутного фонду й планується участь держави в рекапіталізації банку.

"Передбачається, що на відміну від загального порядку таке зменшення капіталу не потребує згоди кредиторів і не спричиняє виникнення в них права вимагати дострокового припинення або виконання відповідних зобов'язань і відшкодування їм збитків", - сказано в пояснювальній записці.

Законопроект також передбачає, що обмін інформацією між НБУ й Мінфіном щодо банків, у рекапіталізації яких бере участь держава, здійснюється без урахування порядку розкриття банківської таємниці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: