Депутати викинули з закону право земельного сервітуту

Четвер, 25 червня 2009, 16:01

Верховна Рада додатково розгляне інцидент, що стався в процесі прийняття закону про загальні принципи розвитку державно-приватного партнерства в Україні і пов'язаний із включенням до нього статей про вилучення земельного сервітуту з Земельного кодексу, повідомив глава парламенту Володимир Литвин.

"Закон не буде підписано (спікером), поки не розглянемо заяви Юрія Ключковського, Романа Ткача й Олега Ляшка", - сказав Литвин на засіданні парламенту в четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Зазначені депутати пояснили, що при підготовці до другого читання в законопроект була включена норма про скасування двох статей Земельного кодексу, що фактично вилучають з нього право земельного сервітуту.

При цьому відповідних поправок в порівняльній таблиці не було, вони не голосувалися і залишається не ясним, звідки з'явилася дана норма, підкреслили депутати.

Реклама:

Литвин сказав, що відповідно до регламенту Верховної Ради це питання розгляне профільний комітет, після чого воно буде винесене на розгляд Верховної Ради.

Згідно з земельним кодексом, право земельного сервітуту - це право власника або землекористувача земельної ділянки на обмежене платне або безплатне користування чужою земельною ділянкою (ділянками).

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: