BNP Paribas не хоче розмивати частку українських акціонерів в УкрСиббанку

Четвер, 18 червня 2009, 15:24

Французький BNP Paribas, найбільший акціонер УкрСиббанку (Харків), не має наміру розмивати частку українських акціонерів у статутному капіталі цієї кредитно-фінансової установи.

Про це у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" заявив голова правління УкрСиббанку Сергій Наумов.

"Того, що зроблено зараз по збільшенню частки, цілком достатньо. Для BNP Paribas дуже важливе співробітництво з українським міноритарним акціонером, і це співробітництво буде продовжуватися. Планів по розмиття частки (українських акціонерів) немає. BNP Paribas заявляє про те, що робота з українським акціонером є досить продуктивною", - сказав банкір.

Наумов також повідомив, що український ринок залишається одним з пріоритетних для BNP Paribas.

Реклама:

"Материнский банк підтримує навіть зараз свою українську дочку, і планів щодо виходу з ринку немає. Український ринок був визнаний як основний для BNP Paribas в роздрібному бізнесі, він таким на сьогоднішній день і є", - сказав топ-менеджер.

Він також підтвердив плани банку залучити у Європейського банку реконструкції і розвитку до 100 млн. доларів на умовах субординованого кредиту.

"Так, ми працюємо над цим. (Банк планує залучити субординований кредит) наступного місяця, може бути, раніше", сказав банкір.

Наумов також повідомив, що банк завершив вибірку коштів рефінансування Національного банку України в розмірі 1 млрд. гривень, кредитну угоду про яку було підписано в лютому 2009 року. "Це рефінансування дозволило нам реструктуризувати кредити, продовжити терміни і видати кредити експортноорієнтованим підприємствам. Рефінансування НБУ дозволило нам підтримати економіку України", - сказав банкір.

Як повідомлялося, у середині червня BNP Paribas збільшив частку в УкрСиббанку з 51% до 75,499%, тоді як частка іншого акціонера - ЗАТ "Українська металургійна компанія" - зменшилася до 19,749%.

Збільшення частки BNP Paribas відбулося в результаті купівлі акцій банку у групи компаній, підконтрольних Ернестові Галієву.

За підсумками збільшення статутного капіталу банку на 31,8%, або на 1,275 млрд. гривень, - до 5,28 млрд. гривень, 81,42% його акцій буде належати BNP Paribas, а групі компаній Олександра Ярославського - 18,58%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: