Реконструкція "Олімпійського" подорожчала удвічі

Середа, 17 червня 2009, 11:55
У середу Кабінет міністрів повинен затвердити остаточний кошторис реконструкції головної арени України - НСК "Олімпійський".

Як повідомив мінітр Кабінету Міністрів Петро Крупко, Міністерство сім'ї, молоді та спорту пропонує збільшити кошторис реконструкції стадіону до 3,2 мільярда гривень, пише "Дело".

Разом з тим Крупко зазначив, що прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, перед тим як прийняти остаточне рішення щодо збільшення кошторису, у середу вислухає висновки Контрольно-ревізійного управління (КРУ).

"Керівник КРУ Микола Сивульський має перевірити розрахунки", - сказав міністр.

Народні депутати - члени Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з перевірки дотримання законодавства при проведенні реконструкції спорткомплексу НСК "Олімпійський" у розмові з виданням висловили сумніви в доцільності збільшення вартості стадіону.

Реклама:

Вони звернули увагу на те, що головна арена України, на якій повинні пройти фінальні матчі континентальної першості, дорожчає з кожним місяцем. За рік її ціна виросла практично вдвічі. Спочатку вартість стадіону була затверджена в розмірі 1,5 мільярда гривень.

Згодом виросла до 2,1 мільярда. Тепер профільне міністерство ратує за виділення 3,2 мільярда гривень.

Для порівняння, у Донецьку за 1,5 мільярда гривень був побудований новий стадіон і виконані всі роботи в прилеглих до нього зонах. У Дніпропетровську - за 800 мільйонів гривень.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: