"Нафтогаз" презентує Європі плани щодо модернізації ГТС

П'ятниця, 12 червня 2009, 17:28 -

Найближчим часом Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" надасть фахівцям Європейського інвестбанку, Європейського банку реконструкції та розвитку і світового банку детальне техніко-економічне обґрунтування кожного з проектів з модернізації ГТС України.

Така домовленість була досягнута під час зустрічі керівництва НАКу з технічними експертами Європейської комісії та міжнародних фінансових організацій з метою визначення пріоритетних проектів Мастер-плану модернізації газотранзитної системи України та обговорення механізму їх фінансування, повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

Під час зустрічі сторони обговорили окремі проекти, що містить Мастер-план модернізації газотранзитної системи України, який було презентовано у рамках Спільної ЄС - Україна міжнародної конференції щодо модернізації газотранзитної системи України 23 березня 2009 року.

Представники НАК "Нафтогаз України" та Єврокомісії висловили впевненість, що реалізація проектів з модернізації ГТС України дозволить й надалі забезпечувати належний рівень енергетичної безпеки всього європейського континенту.

Реклама:

Сторони також обговорили можливе залучення представників Росії до переговорного процесу, відзначивши її важливу роль, як країни-постачальника природного газу до Європи через ГТС України.

Наступна зустріч експертів має відбутися у вересні-жовтні 2009 року.

Як відомо, 23 березня 2009 року у Брюсселі Україна і Євросоюз підписали домовленість щодо модернізації української ГТС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: