ФДМ не знизить ціну на блокпакет акцій 5 обленерго

Середа, 6 травня 2009, 13:35

Фонд державного майна (ФДМ) не має наміру знижувати стартову ціну на блокуючі пакети акцій п'яти енергопостачальних компаній, торги по яких заплановані у травні.

Про це повідомив в.о. голови Фонду Дмитро Парфененко журналістам у середу, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми займаємо вичікувальну позицію (...) У кого у першого здадуть нерви - у покупця або продавця", - сказав він.

Парфененко пояснив відсутність заявок на покупку тим, що потенційні покупці чекають на зниження ціни на блокпакет акцій обленерго.

Раніше конкурси з продажу акцій ВАТ "Полтаваобленерго" та ВАТ "Прикарпаттяобленерго" були перенесені на більш пізні терміни через відсутність заявок на участь у конкурсах.

Як повідомлялося, призначені на 6 травня торги з продажу 25% +1 акція енергопостачальної компанії ВАТ "Полтаваобленерго" знову перенесено через відсутність заявок. Наступні торги з цього пакету планується провести через тиждень - 13 травня.

Раніше ФДМУ вже переносив торги із продажу 55,24 млн. акцій "Полтаваобленерго" через відсутність заявок - спочатку з 22 на 29 квітня, а пізніше на 6 травня.

Тоді ФДМ визначив стартову ціну продажу блок-пакету акцій обленерго в розмірі 307,687 млн. грн.

ФДМ в газеті "Відомості приватизації" оголосив про проведення в квітні-травні продажу на фондових біржах блокуючих пакетів акцій шести обласних енергопостачальних компаній.

Відповідно до оголошення, до продажу на біржах пропонуються 25,02% акцій "Прикарпаттяобленерго", 26,98% акцій "Львівобленерго", 25,01% акцій "Одесаобленерго" і по 25% +1 акція "Полтава-", "Чернігів-" і Сумиобленерго".

ФДМ, з огляду на сьогоднішній стан фондового ринку України, під час виставлення пакетів акцій на продаж в якості стартової ціни буде використовувати поточну ринкову (біржову) ціну акцій, відкориговану з урахуванням інфляції за відповідний період.

ФДМ 29 квітня продав на торгах фондової біржі "Іннекс" (Київ) 26,98% акцій "Львівобленерго" за 197, 852 283 млн. грн компанії "Тект-Трейд".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: