100 мільйонів зі Стабфонду уже пішли на танки

П'ятниця, 29 травня 2009, 16:24

100 мільйонів гривень із передбачених у Стабілізаційному фонді Державного бюджету коштів на виконання державного оборонного замовлення у 2009 році вже спрямовані заводу імені Малишева для виконання завдання з розробки та закупівлі українських танків "Булат".

Про це на міжнародній конференції "Оборонно-промисловий форум - 2009" у Києві заявив директор Департаменту розробок і закупівлі озброєння та військової техніки Міністерства оборони Володимир Грек, повідомляє прес-служба Міноборони.

Він уточнив, що цей контракт передбачає виробництво для Міністерства оборони 29 таких бойових машин упродовж 2009-2010 років.

Разом з тим, Грек додав, що за іншими напрямками фінансування зі Стабілізаційного фонду кошти на виконання державного оборонного замовлення ще не надійшли.

Реклама:

"Але ми відзначаємо позитивну тенденцію, яка має місце у цьому питанні з боку Кабінету міністрів. Міністру оборони вдалося переконати керівництво уряду у нагальній необхідності вирішення питань держоборонзамовлення у поточному році, адже станом на травень його виконання ще не розпочалося", - зазначив він.

За словами Грека, на сьогодні уряд ухвалив необхідні рішення про фінансування програм з розробки українського багатофункціонального ракетного комплексу "Сапсан", модернізації вертольотів Мі-24, продовження робіт з проектування корабля класу "корвет", завершення державних випробувань військово-транспортного літака Ан-74, а також завершення державних випробувань і початок виробництва нового українського танку "Оплот". 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: