Будівельники збираються "екстрено" рятувати галузь

Четвер, 28 травня 2009, 10:48 -

Українська будівельна асоціація (УБА) в п'ятницю 29 травня проведе екстрене засідання з метою виробити нагальні пропозиції щодо порятунку будівельної галузі країни.

Про це говориться в повідомленні УБА.

Будівельники глибоко стурбована відмовою НБУ від здійснення операцій з облігаціями Державної іпотечної установи та операцій з продажу-купівлі цих цінних паперів. Ця операція може залучити кошти в стабфонд для фінансування будівельних об'єктів з готовністю 70%, - зазначається в повідомленні.

На початку тижня Міністерство будівництва та регіонального розвитку провело нараду робочої групи з моніторингу діяльності будівельної сфери. Керівництву УБА було запропоновано виробити оновлені рекомендації та рішення в зв'язку з недофинансирование стабфонду і відмовою НБУ забезпечити механізм фінансування цього фонду.

Реклама:

Після екстреного засідання пропозиції УБА будуть представлені на позачерговому засіданні антикризисного ради з питань відновлення будівельної галузі за участю прем'єр-міністра України.

"УБА закликає держава знайти спосіб надання фінансової допомоги приватним інвесторам добудувати своє житло. Ці ці гроші у вигляді обчислених і замовлень на роботи повернуться в економіку країни і будуть сприяти виходу з економічної кризи", - сказав голова УБА Лев Парцхаладзе.

"Недофінансування добудови житла з ступенем готовності 70% катастрофічно вплине на будівельну галузь і буде початком нового витка економічної кризи в Україні", - підкреслив він

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: