"Нафтогаз" домовляється з Shell

Середа, 20 травня 2009, 11:52

19 травня поточного року НАК "Нафтогаз України" та компанія "Шелл Юкрейн Експлорейшн енд Продакшн" провели першу спільну науково-технічну нараду з питань пошуку, розвідки та розробки нафтогазових родовищ у морських умовах.

Про це йдеться в прес-релізі НАКу.

Україна має значні перспективи нарощення видобутку нафти і газу в акваторії Чорного та Азовського морів і зацікавлена в залученні іноземних інвестицій та передових технологій в освоєнні вуглеводневих ресурсів глибоководної частини Чорного моря.

Як відомо, Shell однією із перших у світі розпочала реалізацію проектів освоєння глибоководних родовищ та має вже понад 30 років досвіду роботи в цій сфері у багатьох регіонах світу.

Реклама:

Під час наради провідні спеціалісти Shell та НАК "Нафтогаз" виступили з доповідями за такою тематикою: світовий досвід з пошуку, розвідки та розробки так званих "складних" глибоководних родовищ, вирішення питань проектування систем розробки у морських умовах, застосування передових технологій для розробки родовищ, особливості освоєння ресурсів нафти і газу в акваторії Чорного та Азовського морів.

Заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Вадим Чупрун зазначив, що Україна має значні перспективи нарощення видобутку нафти і газу в акваторії Чорного та Азовського морів і зацікавлена в залученні іноземних інвестицій для освоєння вуглеводневих ресурсів глибоководної частини Чорного моря.

Для успішного освоєння вуглеводневих ресурсів необхідне застосування новітніх наукоємних технологій та комплексних рішень.

"Світовий досвід Shell у цій сфері є надзвичайно корисним та цікавим. Взаємовигідне використання цього досвіду дозволить більш ефективно реалізувати потенціал України у сфері видобутку вуглеводнів в морських умовах", - зазначається в прес-релізі.

Голова компаній Shell в Україні Патрік Ван Дале, зауважив, що експлуатація нафтогазових родовищ у морських умовах вимагає інтегрованого вирішення комплексу задач, досвіду управління масштабними проектами та сталого інвестування.

Він підкреслив, що Shell як лідер у цій сфері з великою кількістю успішно реалізованих проектів у світі, з готовністю передасть свій досвід українським партнерам на взаємовигідних засадах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: