Пекарі вирішили судитися з урядом

Вівторок, 19 травня 2009, 18:08

Всеукраїнська профспілка працівників харчової, переробної промисловості та суміжних галузей подала позов проти Кабінету Міністрів щодо невиконання урядом пунктів Генеральної угоди, укладеної 15 квітня 2008 року, зокрема, стосовно хлібопекарної галузі.

Позов подано 15 квітня 2009 року до окружного адміністративного суду Києва, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

У позові відзначається, що, підписавши Генеральну угоду, уряд взяв на себе зобов'язання забезпечувати захист інтересів вітчизняних товаровиробників.

"Незважаючи на це, Кабінет міністрів продовжував жорстку політику адміністративного регулювання харчової галузі, в тому числі хлібопекарної, порушуючи норми Конституції України та чинних законодавчих актів, створюючи загрозу закриття хлібозаводів через борги і безробіття", - ідеться в повідомленні.

Реклама:

Такими "антиконституційними" і "спрямованими на знищення галузі" пекарі вважають такі нормативно-правові акти:

- Постанова КМУ "Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)" №1548 від 25 грудня 1996 року;

- Постанова КМУ "Про доповнення додатка до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року №1548" №845 від 20 червня 2007 року;

- Постанова КМУ "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України" №276 від 26 березня 2008 року;

- Постанова КМУ "Про затвердження Порядку декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари" №1222 від 17 жовтня 2007 року;

- Постанова КМУ "Про внесення змін до Порядку декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари" №709 від 6 серпня 2008 року.

Крім того, 18 травня 2009 року Всеукраїнський профспілка працівників харчової, переробної промисловості та суміжних галузей направив президенту і прем'єр-міністру звернення делегатів І з'їзду щодо забезпечення конституційних прав виробників хліба і найманих працівників підприємств хлібопекарської галузі України.

"Делегати з'їзду визнали позицію уряду соціально безвідповідальною, оскільки до сих пір не внесені зміни до постанови Кабінету міністрів №373 від 17.04.2008 року, які б дозволили включити в повну собівартість виробництва хлібобулочної продукції відрахування коштів на оздоровлення та культурно-масові роботи", - ідеться у повідомленні профспілки.

За даними об'єднання, діти працівників хлібопекарської галузі в 2009 році позбавлені можливості оздоровитися в таборах і санаторіях під час літніх канікул.

Профспілки називають це "дискримінацією дітей через професійну приналежність їх батьків".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: