"Укрспирт" завантажить хімічні підприємства

Понеділок, 18 травня 2009, 10:50

Кабінет міністрів знайшов новий ринок для збуту продукції концерну "Укрспирт".

Госконцернові дозволили продати хімічним підприємствам 1,2 млн. дал спирту на суму 80 млн. гривень, пише газета "Комерсант-Україна".

Наприкінці минулого тижня Кабінет міністрів оприлюднив постанову №433 про виділення квот на відвантаження технічного етилового спирту для виробництва продукції органічного синтезу компаніям "Перечинський лісохімічна комбінат" (1,076 млн. дал), "Кіровоградський Райагропостач" (97,7 тис. дал), "Кремнійполімер"(71,85 тис. дал), "Шосткинський казенний завод "Звезда"(12,05 тис. дал).

Ці підприємства виробляють етилацетат і етилсілікатні суміші, що використовуються для виготовлення розчинників для флексографічного друку, автомобільних барвників, фармацевтичних препаратів.

Реклама:

Такі квоти виділені урядом вперше з 2006 року.

За словами керівника прес-служби держконцерну "Укрспирт" Ельдара Селіми, виробляти спирт для підприємств органічного синтезу почне Довжоцький спиртовий завод.

Інші заводи, які отримали аналогічне право (Уладівський і Струтенскій), зможуть почати виробництво після встановлення електронної системи обліку продукції.

"Виробники органічного синтезу, які отримали квоти, зможуть купувати спирт з нульовим акцизом за відпускною ціною", - сказав він.

Як відомо, в Україні існує 76 заводів з виробництва спирту. Однак завантаження виробничих потужностей досягає 80% лише на 30-35 з них. На інших - в кращому випадку 50%.

Продукція цих підприємств обкладається акцизним збором у розмірі 21,5 гривень за літр. З 1 липня акциз буде підвищений до 34 гривень за літр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: