"Кредитпромбанк" відтягує розрахунки за боргами

Середа, 13 травня 2009, 12:23

"Кредитпромбанк" має намір реструктуризувати борг за облігаціями серії "F" на загальну суму 300 млн. грн.

Про це повідомляє інвестиційна компанія Astrum Investment Management, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"У банківському секторі стало відомо про нову реструктуризацію корпоративного боргу, "Кредитпромбанку" за облігаціями серії "F" на загальну суму 300 млн. грн. Передбачувані умови реструктуризації ще не оголошені і, найімовірніше, не стануть публічною інформацією, а будуть засновані на індивідуальних домовленостях з кожним власником", - вказується в повідомленні інвесткомпанії.

За даними Astrum, оферта за цими паперами призначена на 9 червня, що дає інвесторам та емітенту місяць на узгодження остаточних умов реструктуризації: в цілому в обігу знаходиться шість серій облігацій кредитно-фінансової установи на загальну суму 1,5 млрд. грн.

"Ми не виключаємо, що частина облігацій знаходиться у власності емітента або споріднених структур, що може знизити реальний рівень боргового навантаження. При цьому папери на 600 млн. грн. можуть бути пред'явлені по оферті протягом 2009 року ... Ми позитивно оцінюємо факт початку переговорів про реструктуризацію, з огляду на неминучість останньої", - зазначається в повідомленні.

В "Кредитпромбанку" поки не змогли прокоментувати цю інформацію.

У той же час представники інших банків, коментуючи агентству цю ситуацію, відзначили, що за непрямими ознаками наявності певних ускладнень з ліквідністю в банку були високі ставки залучення коштів.

"Цього і слід було очікувати в світлі того, що "Кредитпромбанк" бере "овернайт" по 8% при ринку 1-2%", - сказав скарбник одного з великих банків.

ВАТ "Кредитпромбанк" засновано 1997 року. Його найбільшими акціонерами на 1 січня 2009 року були Fintest Holding Limited (38,5837%), Homertron Trading Limited (34,0038%), Папунідіс Константінос (6,6929%).

Згідно із даними Нацбанку України, на 1 січня 2009 року за розміром загальних активів (14,534 млрд. грн.) "Кредитпромбанк" займав 19 місце серед 182 банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: